Besøg et vandværk

Thorsbro vandværk i Ishøj

Fag: Natur-teknologi/fysik-kemi/geografi med link til historie

Klassetrin: Mellemtrin og udskoling

Ved et besøg på Thorsbro Vandværk har man en enestående chance for at komme ind i maskinhuset og se de maskiner, der foretog indpumpningen af vandet og lære om Danmarks industrialisering fra et lokalt perspektiv. I en dialogbaseret rundvisning, der både foregår ude og inde på vandværket, vil eleverne bl.a. høre om Københavns behov for vand, etableringen af vandværket og dets arkitektur, dieselmotorerne, og hvordan man med hævertteknik sørgede for vand til København samt arbejds- og familieliv på Thorsbro Vandværk. Der sluttes af med en samtale omkring brugen af grundvand og vandet som ressource.

Varighed: 1 t. + transport

Kroppedal museum har formidlingstilbud på flere klassetrin. Se undervisningskatalog og materialer på www.kroppedal.dk eller ring på  43 303000 for at bestille besøg

Færdigheds- og vidensmål: Læs mere om aktiviteten her