Madkundskab

Læringsaktiviteter i madkundskab

Madkundskab - Albertslund Kommune

En halv gris

En kok- eller slagterfaglærer kommer ud på jeres skole med en halv gris, som han parterer sammen med eleverne.

Fag: Madkundskab/Biologi

Klassetrin: Et tilbud til 8.-10. klasse

Kort beskrivelse af aktiviteten:

Under mottoet "En halv gris til ingen pris" får I nu mulighed for at få en faglært butiksslagter og faglært kok ud på skolen. Formålet er at skabe aktivitetsdage med sund mad og gode råvarer som omdrejningspunkt. Udgangspunktet er den halve gris og de mange tilberedningsmuligheder, der er med svinekød.  Butiksslagteren/kokken vil i undervisningen inddrage emner som køkkenhygiejne, tips om kendskab til, samt rigtig tilberedning af sunde råvarer samt god husholdning. Sammen med en faglærer skal eleverne i gang med at lave mad.

Udgangspunktet er kødet fra den halve gris. I har aftalt hvilke temaer eller emner Madlavningen skal omhandle.

Varighed og booking: Kontakt slagterfaglærer, Jens Christian Janniche: 41 72 10 55. Mail.:  jj@ucr.dk

Pris:

Færdigheds- og vidensmål: Læs mere om aktiviteten her

Fra jord til bord

Fødevareproduktion i Vikingelandsbyen

Fag: Natur-teknologi/biologi/geografi med link til historie og madkundskab

Klassetrin: Mellemtrin og udskoling

Kort beskrivelse af aktiviteten:

Kendskab til  fødevareforarbejdning, produktion, livsvilkår og kulturhistorie

Varighed: 3-4 t.

Booking:

Vikingelandsbyen har formidlingstilbud på flere klassetrin. Se mere på www.vikingelandsbyen.dk eller ring på  Tlf.: 43 64 20 29  for at bestille besøg. Link til online tilmelding

Pris: Gratis

Færdigheds- og vidensmål: Læs mere om aktiviteten her

se en film om Vikingelandsbyen

Kødets gang

Besøg slagteriskolen i Roskilde

Fag: Madkundskab/Biologi/Historie

Klassetrin: Udskoling

Kort beskrivelse af aktiviteten:

Kødets gang kan bidrage med relevant viden og læring. Alt efter hvordan du har tilrettelagt temaet eller forløbet, vil det ofte være hensigtmæssigt at eleverne samler viden under besøget, som de kan tage med hjem til videre bearbejdelse og refleksion - de kan fx lave noter på mobilen eller optage små fortællende klip, tage fotos af sig selv og de andre i aktion på gangen.

Varighed og booking:

Vi slagter tirsdage og torsdage fra kl. ca. 7:00-10:30, og - nogle gange - flere gange om ugen. Kontakt os eller ring 46 346200 for booking.

På UCRs hjemmeside under Kødets gang kan I også inden besøget hente og udskrive en quiz med mere generelle spørgsmål til alle fem stationer, så eleverne kan gå på jagt efter viden og svar på gangen.

Pris: kr. 375,- inkl. moms (alle skoler)

Færdigheds- og vidensmål: Læs mere om aktiviteten her