Matematik og gokarts

Eleverne skal køre gokart på banen

Matematik og gokarts - Albertslund Kommune

Fag: Matematik

Klassetrin: Udskoling

Eleverne får et forløb, hvor de understøtter en god fysisk oplevelse med matematiske begreber. De vil både møde opgaver med reelle problemstillinger der skal løses, opgaver der åbner for brug af it samt opgaver, der styrker deres sproglige brug af matematikfaglige begreber.

Erfaringer fra forløbet "Matematik og Motorsport":

Målet for forløbet var et ønske om at bringe undervisningen i matematik ud af klasselokalet og til et uformelt læringsmiljø.

Eleverne lærte om køreteori og sikkerhed, og de arbejdede med praktiske matematiske opgaver, der knyttede sig til værkstedet, gokarts og området omkring AMC. Det faglige fokus var på geometri, fart, benzinforbrug, mm.

Eleverne skulle under dette arbejde blandt andet selv "finde matematik" på værkstedet og derefter formulere opgaver til hinanden. Dette for, i et matematik fagligt perspektiv, at udvikle både deres sproglige og skriftlige kompetencer. Der efter kørte eleverne på gokartbanen. Det faglige fokus var på området statistik. Eleverne skulle indsamle talmateriale fra kørslen og arbejde videre med de indsamlede data på skolen, hvor der skulle afsluttes med præsentationer af resultaterne.

En af eleverne udtalte: "I min gruppe har vi været mere aktive end vi plejer at være, fordi vi synes det var sjovt."

Varighed: 5  x 1 ½ time

Booking: Peter på 51731375

eller mail peter.larsen@albertslund.dk

Pris: 2.000,-