Post V

Høghsbjerget (flora og fauna)

Lyt her

Post V1

Du står nu på toppen af Høghsbjerget. Det ligger her midt i Kongsholmparken og rejser sig fra det flade ingen ting. Toppen knejser ikke mindre end 35.000 (milli)meter over havets overflade – så jo det er i sandhed et mægtigt bjerg, vi har her. Eller rettere, så er det faktisk to bjergtoppe - hver med sin helt egen udsigt over Vestegnen. Her fra den højeste top kan du mod nord se boligbyen "Albertslund-Syd". Lidt længere væk ligger fængslet og helt ude i Vestskoven knejser det endnu højere kunstige bjerg "Herstedhøje". Mod øst ligger København. Mod Vest Taastrup og City 2 – der er nem at finde, når der er blus på neon-lys-reklamen. Og så er der mod sydøst udsigt til skibene på Køge Bugt, og i godt vejr – på den anden side af bugten - Stevns med sine klinter.

Officielt hedder Bjerget her i Kongsholmparken Høghsbjerget, opkaldt efter Albertslunds tidligere stadsingeniør, der i sin tid fik ideen til at anlægge det af overskudsjord fra udgravningerne til "Albertslund Syd". Sammen med overskudsjorden fra motorvejsbyggeriet blev det i alt til 400.000 m3, inden Bjerget stod færdigt omkring 1970.

Beplantningen på bjerget domineres af østrisk fyr, men der er også meget andet. Til sammen giver det en stor variation, der tiltrækker insekter og danner fødegrundlag året rundt for et væld af fugle.

Faktisk er der flere stier og trapper her op til toppen. Så prøv en af de alternative ruter næste gang du skal op og nyde udsigten. Og i det hele taget er Høghsbjerget spækket med smut- og genveje, blindgyder, hjørner og kringelkroge og derfor er der er altid nyt at få øje på, for den der kigger efter.