Post W

Børnefestugen (posten er ved amfiteatret på "bjerget")

Lyt her

Poster 171 
Velkommen her halvvejs oppe ad Høghsbjerget. Fra denne mellemstation inden toppen, kan du nyde udsigten ud over Tueholmsø, og du kan så småt begynde at ane Køge Bugt ude i horisonten. Lige her neden for foden af bjerget ligger et stort område med bålpladser, madpakkehus med græs på taget, fiskebro og naturlegeplads. Og normalt ånder alt her fred og ro, men en gang om året får piben en anden lyd. Det er når 2.500 Albertslundbørn indtager Kongsholmparken. Så bliver der holdt Børnefestuge. I en tre bor, leger, sover og oplever byens børn fællesskabet og naturen fra en stor teltlejer. De kommer myldrende hertil fra daginstitutionerne, SFO'er og dagplejen.

Børnefestugen går tilbage til 1984. Den første blev holdt i Birkelundparken og druknede i øvrigt i regn – men ikke desto mindre var den en succes, så den er blevet gentaget år efter år lige siden. Børnefestugen er en af de aktiviteter, som giver byen karakter, og gør Albertslund til Albertslund. Alle der som børn har været med på Børnefestugerne, husker med glæde tilbage på dem.

Børnefestugens motto i 1984 var "Institutioner gør noget sammen", og det motto har holdt ved lige siden. Det er pædagogerne i Albertslund, der trækker læsset, og de ønsker – udover at give børnene oplevelsen – at vise, at de ikke bare "passer børn", men at deres fag indeholder meget meget mere end det.

Hvert år vælges et tema for Børnefestugen. I årenes løb har det f.eks. væres Eventyr, Middelalderen, Bondesamfund og Folkeovertro, Leg og Bevægelse, Indianersamfund, Olympiade og Cirkus.