Læringsaktiviteter i dansk

Dansk - Albertslund Kommune

Fag: Dansk/madkundskab/madkundskab - valgfag

Klassetrin: mellemtrin/udskoling

Hvilke kostråd blev givet til tidligere generationer? Er det rigtigt at alle der bor på plejehjem elsker gammeldags dansk mad? Dette og meget andet skal eleverne blive kloge på, når de besøger beboerne på Albertshøj i Sundhedshuset. Eleverne forbereder interviews, som et led i danskundervisningen. Derefter besøges beboerne i Sundhedshuset og interviewes om kost, madpræferencer mm.. På skolen planlægger og prøver eleverne menuen af ud fra beboernes ønsker. Forløbet afsluttes med et nyt besøg i Sundhedshuset, hvor menuen serveres for beboerne. Der kan arbejdes i grupper, så der planlægges og afprøves flere menuer.

Forløbet kan også bruges som en del af valgfaget hjemkundskab.

Varighed: Afhænger af hvilket forløb der aftales.

Booking: Aktivitetskoordinator Kathrine Bjerring Ho, mobil 23242937, kathrine.bjerring.ho@albertslund.dk

Fag: Dansk/engelsk

Klassetrin: udskoling

Vi tager udgangspunkt i digtet "Træets bøn" oversat af Frank Jæger. Digtet står skrevet på en plade ved et træ i Tranekærs park på Langeland.

Fag: Dansk

Klassetrin: Alle

Eleverne arbejder kreativt med sproget.

Fag: Dansk/læsning

Klassetrin: Indskoling, mellemtrin og 7.klasse

Sommerferie læsekampagne arrangeret af folkebiblioteket og med stor opbakning fra skolerne. Børn inviteres til at at læse 3 bøger i deres sommerferie, og som belønning får de en gratis gavebog

Varighed: en sommerferie

Albertslund Børnebibliotek, tlf. 43 68 70 50
Mail: boer@albertslundbib.dk

Tilmelding til Sommerbogen kan også ske på Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken, tlf.   43 68 70 95

Fag: Dansk med link til samfundsfag og historie

Klassetrin: Udskolingen

De unge kommer i undervisningsforløbet til at reflektere over det at være ung og bo i en forstad – med de problemer det indebærer. Vi vil gerne være med til at give den unge et værktøj til refleksion over egen tilværelse – at selvom man har triste og sorte tanker, også kan ha' det sjovt og være glad. De to sider går ofte hånd i hånd, når man er ung.