Gå til hovedindhold

Samfundsfag

Læringsaktiviteter i samfundsfag

Indhold

  Pengeuge

  Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening afholder hvert år pengeuge for 7. og 8. klasser i Danmark. På denne hjemmeside kan man tilmelde sig de officielle aktiviteter, eller hente undervisningsmateriale fra tidligere års undervisningsforløb. 

  Læs mere på Pengeuges hjemmeside. Linket åbner i nyt vindue. Link Pengeuge.

  Khora Virtual Reality

  Under besøget får eleverne mulighed for at prøve virtual reality briller. Brillerne giver eleverne mulighed i at træde ind i verdener, som de normalt kun kan læse sig til viden om eller iagttage som passive tilskuere. Hvad tror eleverne denne teknologi kan bruges til i fremtiden? Behøver vi f.eks. at være fysisk sammen med vores venner eller familie, når vi kan mødes med dem i den virtuelle verden?

  Et besøg hos Khora, hvor eleverne prøver det på egen krop, kan være starten på mange spændende diskussioner om fremtidens teknologi.

  Læs mere på Khoras hjemmeside. Linket åbner i nyt vindue: Link Khora

  Albertslund Varmeværk

  Et besøg på Albertslund Varmeværk giver mulighed for at se varmeværket, som leverer fjernvarme til 97 % af Albertslund. Samtidig kan eleverne få viden om, hvor varme og el kommer fra, og hvilke miljøkonsekvenser der er forbundet med de forskellige typer el og varme. Der er f.eks. stor forskel på, om strømmen kommer fra et vandkraftværk i Norge eller et kulkraftværk i Polen.

  Læs mere på varmeværket hjemmeside. Linket åbner i nyt vindue: Link Albertslund Forsyning.